miércoles, 27 de julio de 2016

Mandales musicals

MANDALA

El mandala significa pensament contingut dins d'un cercle i és un símbol utilitzat en el budisme i l'himduisme.
A l'aula i amb el alumnes quan treballem els mandales pretenem gaudir una estona d'una forma relaxada, normalment cal marcar-se uns objectius previament:

-Potenciar el treball individual.
-Potenciar el gust pel treball ben fet.
-Potenciar l'atenció indicidual.
-Potenciar la concentració.
-Potenciar l'escolta activa.
-Potenciar la creativitat.

En l'aula de música mentre pintem els mandales musicals podem escoltar alguna audició que ens ajudi a concentrar-nos en la tasca. Alguns exemples que podem trobar per Internet són els següents:



Recordem que els mandales han de ser escollits pel docent i triar aquell que sigui adequat tant pel nivell com per l'edat de l'alumne. Per un altre costat els alumnes de nivell superior poden ser animats a construir el seu propi mandala musical.

miércoles, 27 de abril de 2016

canon pachelbel

Continuem amb versions ara li toca el torn al canon de Pachelbel, i en primer lloc l'escoltarem de la mà d'un quintet de vent metall:

Ara escoltarem dues flautes travesseres (també de la família del vent) amb una altra versió:

ara podem escoltar un duet de piano a quatre mans molt maca aquesta versió no pot deixar indiferent:

I per últim una versió més rockera :


Versions

El rei leon

A continuació penjo uns vídeos en que podrem escoltar una mateixa cançó interpretada per diferents instruments i interprets:



Magnifica versió de Taylor Davis al violí, en plena naturalesa fa d'aquesta versió un tema més dolç:
ç



Leo Rojas ens ofereix una versió en què tenim com a protagonista la "flauta de pan" molt bònica i interessant el so de l'instrument:

Inceible versió amb saxo una versió que no pot deixar pas indiferent ...fa que aquesta cançó sigui molt romàntica i suau:

La bateria i la percussió són elements indispensables en les cançons el següent vídeo ens mostra un jove acompanyant la melodia de aquesta cançó:

Aquest altre jove ens mostrarà com sonà la guitarra elèctrica amb una nova versió:

I del més modern al més clàssic una versió perorquestra del rei leon, tots els instruments junts fan d'una cançó un tot i poder distinguir cada una de les parts i dels instruments pot ser un joc molt divertit:

Hi ha gent que busca molts recursos per fer realment coses increibles i aquí en veurem un parell d'exemples, aquests però serien més uns exemples de so del nostre propi instrument "la veu":



viernes, 1 de abril de 2016

lunes, 1 de febrero de 2016

OBSTINATS

"Baix obstinat" significa un baix que es repeteix «obstinadament», Per poder sentir i crear el nostre propi obstinat tenim aquest joc:
http://www.incredibox.com/

viernes, 29 de enero de 2016

Recull de cançons de nadal

Joc de daus de Mozart

Ja sabeu que Mozart tenia una facilitat extraordinària per compondre música; tant és així que sovint componia i tocava com un divertiment, com un joc per passar-s'ho bé, sense buscar cap transcendència. Fins i tot va fer jocs per compondre. Un dels que va fer va ser l'anomenat Musikalishes Würfelspiel o joc de daus musical. Aquest joc consistia a compondre compassos solts i barrejar-los a l'atzar, en aquest cas, amb daus: segons el número que sortia, es posava un compàs o altre. La gràcia era que, fos quin fos el resultat de l'ordre dels compassos, allò sonés bé. Nosaltres segur que no sabrem escriure la música amb l'encert que ell ho va fer, però sí que podrem fer la segona part, és a dir, fer la barreja i ordenar de moltes maneres els compassos ja escrits. Podeu fer servir la intuïció i la vostra creativitat i segur que aconseguireu un bon resultat. Fer un minuet es converteix, així, en una activitat senzillíssima, i podeu tenir la sensació del creador que fa una obra nova.

 http://www.nyphilkids.org/composition/main.phtml?

MINUET

El minuet es dansava per parelles, de manera successiva. D'una en una aquestes evolucionaven per la sala de ball realitzant els passos característics, consistents en patrons de 4 petits moviments amb els peus per cada 2 compassos de 3 temps, mentre el seu desplaçament dibuixava una figura de Z.
El minuet és una dansa originària de França, de compàs ternari, tempo moderat i caràcter elegant. Fou un dels balls més importants entre l'aristocràcia europea des que aparegué a la cort de Lluís XIV, a mitjan segle XVII, fins al final del segle XVIII. En l'aspecte musical, el minuet també assolí una gran rellevància durant aquest període de temps. Així ho demostra el fet que s'integrà a les formes musicals més característiques del Barroc (la suite) i del Classicisme (la sonata, la simfonia, el quartet de corda, etc.). 




lunes, 18 de enero de 2016

Evolution of Music

Un vídeo fantàstic que mostra una petita evolució en la història de la música, mentre que també ens ensenya un conjunt de veus que sonen genial.

miércoles, 13 de enero de 2016

El follet valent

 

El follet valent un espectacle musical que pot ajudar en la tasca educativa docent fent click a la imatge en enllaça a una web on trobem bases instrumentals per treballar a l'aula